Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

 • Βιβλιοθήκη Μπινείου

 • ΚΙνηματογραφικη Ομαδα Provolone

 • MUSAFERAT

 • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

 • 105fm

 • Έντυπο δρόμου

Κινηματικό Βιβλιοπωλείο Δρόμου

08 Feb 2014

Τι είναι ;

Το κινηματικό βιβλιοπωλείο αποτελεί κομμάτι της βιβλιοθήκης της κατάληψης στο Μπίνειο. Το υλικό του προέρχεται είτε από ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, στέκια και καταλήψεις, είτε από κινηματικές εκδόσεις. Ως εκ τούτου τα περιοδικά και τα βιβλία παρέχονται έναντι ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς (ΕΟΣ) ή διατίθενται στην τιμή του κόστους παραγωγής τους.

Ποιοι είμαστε;

Ξεκίνησε από πρωτοβουλία κάποιων ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κατάληψης και στα γενικά πολιτικά δρώμενα της πόλης.

Τι θέλουμε;

Επιθυμούμε να απελευθερώσουμε τη γνώση από τα δεσμά της εμπορευματοποίησης και να αναδείξουμε το βιβλίο ως αγαθό και όχι ως προϊόν κερδοσκοπίας. Θέλουμε η ενέργεια αυτή να αγκαλιαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους αποτελώντας ταυτόχρονα έναυσμα για παρόμοιες πρωτοβουλίες πάνω στη βάση της ισότητας και της οργάνωσης μακριά από τη λογική της ανάθεσης.

Γιατί στο δρόμο;

Η ιδέα του κινηματικού βιβλιοπωλείου στο δρόμο βασίζεται πάνω στο ότι οι ιδέες δεν πρέπει να στοιβάζονται απλά σε ράφια, αλλά να αφυπνίζουν τα υπνωτισμένα μονοπάτια των συνειδήσεων μας, κάνοντας τη γνώση προσβάσιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όλους. Με την δράση μας αυτή επιχειρούμε να μετατρέψουμε τους γκριζωπούς δρόμους και τις απρόσωπες πλατείες, από την καθημερινή ανία της ρουτίνας και την κατανάλωση, σε δρόμους χρωματιστούς και πλατείες δράσης και εξέγερσης.

 

Αδέσποτο βιβλιοδρόμιο

 

Το κινηματικό βιβλιοπωλείο δρόμου θα κάνει τη νέα του εξόρμηση την Τρίτη από τις 17:30
στην αγορά της μυτιλήνης δίπλα στη Στοά Βεκρέλλη

 

*Ο χώρος του κινηματικού βιβλιοπωλείου και της δανειστικής βιβλιοθήκης της κατάληψης λειτουργεί κάθε Τρίτη 18:30 με 20:30

2 Responses to “Κινηματικό Βιβλιοπωλείο Δρόμου”

 1. 1
  lol Says:

  πολύ σωστό!

 2. 2
  Sofia Says:

  Έτσι παιδιά μπράβο!!

Leave a Reply