Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • ΚΙνηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Μικροφωνική Αλληλεγγύης

07 Jun 2011

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 11:00 πμ στην Κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης (στην Εθνική Τράπεζα), θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές Άρη Σειρηνίδη και Σ. Νικητόπουλο, Β.Σταθόπουλο και Χ.Κορτέση.

Ο Ά. Σειρηνίδης βρίσκεται προφυλακισμένος με πλαστές κατηγορίες για την επίθεση που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2009 στην κλούβα των ΜΑΤ στην περιοχή των εξαρχείων. Μοναδικό πειστήριο μία αμφιλεγόμενη μάσκα με ίχνη DNA που βρέθηκε στην περιοχή ενώ όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν την παρουσία του Άρη στο χώρο, την ώρα αυτή. Ενώ η δίκη του Α.Σειρηνίδη είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί με την κατάθεση όλων σχεδόν των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση της διαδικασίας και την επανάληψη της δίκης από την αρχή, στις 8 Ιουνίου, με νέα σύνθεση έδρας και ενόρκων.

Οι Σ. Νικητόπουλος, Β.Σταθόπουλος και Χ.Κορτέσης διώκονται για την υπόθεση της οργάνωση Επαναστατικό Αγώνας ενώ οι ίδιοι αρνούνται από την αρχή όλες τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί. Μετά από ένα χρόνο που παρακρατούνται στα κελιά της δημοκρατίας, το συμβούλιο εφετών αποφασίζει την αποφυλάκισή τους. Και ενώ η απόφαση θεωρείται αμετάκλητη, στις 12 Μάη ο Άρειος Πάγος με μια πρωτοφανή στα νομικά χρονικά και εν κρυπτό κίνηση, ακυρώνει την απόφαση του συμβουλίου, μεθοδεύοντας την εκ νέου φυλάκισή τους. Στις 9 Ιούνη επανασυγκλείται το συμβούλιο εφετών για να αποφασίσει αν θα ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του και θα επαναπροφυλακιστούν οι τρεις διωκόμενοι αγωνιστές.

Στην μικροφωνική θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό για τις υποθέσεις αυτές

 

Αλληλέγγυοι-ες

Leave a Reply