Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Ν. Ρωμανό, Γ. Μιχαηλίδη, Α. Μπουρζούκο, Δ. Πολίτη

01 Dec 2014

n.romano

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σε εξέλιξη στις φυλακές Κορυδαλλού ένας αγώνας από πλευράς φυλακισμένων αγωνιστών, αγώνας διεκδίκησης των αυτονόητων. Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός και ο φυλακισμένος για συμμετοχή στην Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη Ηρακλής Κωστάρης διεκδικούν το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές τους άδειες που παράνομα έκοψε το κράτος.
Ο Ηρακλής Κωστάρης στις 28 Νοέμβρη ενώ βρισκόταν στην 30η ημέρα του αγώνα του διέκοψε την απεργία πείνας εξηγώντας τους λόγους σε προσωπικό του κείμενο. Την ίδια στιγμή, ο αναρχικός αγωνιστής Νίκος Ρωμανός, κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και καταδικασμένος για τη διπλή ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και της Αγροτικής Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης το 2013, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου 2014. Ήδη διανύει την 22η ημέρα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Γεννηματά σε κρίσιμη κατάσταση. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφό του, ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, ξεκίνησε και ο ίδιος απεργίας πείνας στις 17 Νοεμβρίου, πράξη στην οποία θα προσφεύγουν σταδιακά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση.

Ο αγώνας των απεργών πείνας είναι, αφενός, αγώνας που διεξάγεται με όρους πολιτικού εκβιασμού απέναντι στους υπεύθυνους για τη χορήγηση των αδειών που δικαιούνται -σύμφωνα πάντα με τους νόμους τους- και, αφετέρου, είναι η δικιά τους συμβολή στο συνολικότερο αγώνα για απελευθέρωση, ενάντια στο κράτος και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Η αυταρχικότητα και η εξαθλίωση της κοινωνίας που επιβάλλει το κράτος συνδυάζεται άψογα με τις συνθήκες μέσα στις φυλακές. Στα πλαίσια του ολομέτωπου πολέμου που έχει εξαπολύσει το κράτος για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κάθε φωνής αμφισβήτησης και αντίστασης, ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ο νόμος για τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Οι συγκεκριμένοι χώροι των οποίων ο ρόλος είναι ξεκάθαρος, έχουν σκοπό να πολεμήσουν το “κακό” στη ρίζα του και να αποτελέσουν σύγχρονους τάφους, μέσα στους οποίους θα θάβονται ζωντανοί όσοι αρνούνται να δεχτούν την υπάρχουσα εξευτελιστική για έναν άνθρωπο πραγματικότητα που επιβάλλουν μέσα από τους νόμους και τα όργανα καταστολής, το κράτος και οι εκπρόσωποί του.

Όμως, “Η καταστολή θα νικήσει μονάχα αν παραιτηθούμε από την μάχη εναντίων του εξουσιαστικού συμπλέγματος”.

Η αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές που βρίσκονται όμηροι στα χέρια της εξουσίας είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη και στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα τους, στηρίζοντας κάθε κίνησή τους, κάθε μικρή και μεγάλη μάχη τους για ζωή και αξιοπρέπεια.

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2/12 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Αναρχική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας/Μυτιλήνη

Leave a Reply