Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

για την απεργία 11-03-10

11 Mar 2010

apergia_11-3-10

Από το πρωί διάφορος κόσμος περιφρούρησε την απεργία έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, κλείνοντας τις εισόδους για τυχόν απεργοσπάστες. Αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο προϊστάμενος της 2βάθμιας εκπαίδευσης να βγάλει “διαταγή” ώστε όλα τα σχολεία του συγκροτήματος να μείνουν κλειστά.

Στη μία από τις προσυγκεντρώσεις (η άλλη ήταν του παμε) δημιουργήθηκε μπλοκ με κεντρικό πανό “Ο καπιταλισμός δεν μεταρρυθμίζεται, καταστρέφεται” που πορεύτηκε στους δρόμους της πόλης μοιράζοντας κείμενα, κολλώντας αφίσες κυρίως σε τράπεζες και γράφοντας συνθήματα. Αιχμές του μπλοκ αποτέλεσαν η συνολική ανατροπή του συστήματος και όχι το να παρθούν κάποια μέτρα πίσω, η αμφισβήτηση της ηθικής της εργασίας και η επίθεση στην εθνική ενότητα.

Η πορεία είχε σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή από την προηγούμενη και κατέληξε στο (πρώην) υπουργείο Αιγαίου, το οποίο φυλούσαν μερικοί οπκε χωρίς εμφανείς εξαρτήσεις. Εκεί ανέβηκε μια “αντιπροσωπεία” (ποιανών άγνωστο) για να καταθέσει ψηφίσματα στο γενικό γραμματέα. Ο γ.γ. δεν απάντησε κάτι στα ερωτήματα των εκπροσώπων. Κάποιος κόσμος απάντησε σ’ αυτή την κωμωδία φωνάζοντας “Δεν θέλουμε απαντήσεις, τις βρίσκουμε στο δρόμο, σκατά στο κράτος και κάθε αστυνόμο“. Η πορεία συνεχίστηκε, αλλά λίγο πριν αποχωρήσουν οι διαδηλωτές το κτίριο του υπουργείου δέχτηκε έναν αριθμό εμφιαλωμένης, κόκκινης και μαύρης μπογιάς.

One Response to “για την απεργία 11-03-10”

  1. 1
    ekei dipla Says:

    Καθόμαστε διπλα στην είσοδο και ψιλοκουβεντιαζουμε με ενα καμεραμαν και ενα δημοσιογραφο. Ξαφνικα ακουω μπουκαλια που σπανε και ενα μανταρινακι να έρχεται προς το μερος μας. οι μπάτσοι κλασμένοι το φυσανε και δεν κρυωνει. Μετα τα σχετικά μπινελικια το μπλοκ αποχωρει και εκει αρχίζει το μεγαλο πανηγύρι. Λυσάξανε στην κυριολεξια. Ο χοντρος (ανθυπασπιστης νομιζω)φωναζε συνεχεια να κατέβει μια διμοιρια να “τα γαμησει τα κωλοπαιδα”και ο Δαγκ. τον ανακαλουσε στη ταξη, ο ψηλος χτυπιότανε μονος σου που τον ατιμάσανε, αλλοι αποσβωλομενοι κοιτουσαν απλά τις μπογιες στα ρούχα τους και οι ασφαλιτες στο δικαστηριο καβαλουσαν τις μηχανες για να συνεχίσουν απο κοντα το θεάρεστο τους εργο.
    Μεγαλο λάθος κατα τη γνωμη μου που δεν καναμε ντου να μπουμε μεσα αλλα μαλλον τα μπλοκ τις αριστεράς δεν ηταν διατεθειμενα για καυγα. Η αντιπροσωπεια ηταν αλλη μια μεγάλη μαλακία που απλά εξραξε το Χαλκιωτη και εφυγε. Σιγουρο ειναι βεβαια οτι στη πισω αυλή ειχέ πολλα ετοιμοπολεμα χοιρινα οπως συνηθιζεται μετα το noborder.
    Γελειο συμβαν μεγαλοστέλεχος απο το μπλοκ της ριζοσπαστικης μαυρη ωρα της αριστερας να μαλωνει καποιον διαδηλωτη που γραφει συνθημα στο τοιχο του μουσειου.
    κλεινω με τους στιχους που γυρνουσαν χτες συνεχεια στο μυαλο μου.
    Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
    με το δίκιο του πολέμου
    θα το βρης. Οπου ποθεί
    λευτεριά, παίρνει σπαθί.

    Mη χτυπάς τον αδερφό σου-
    τον αφέντη τον κουφό σου!
    Και στον ίδρο το δικό
    γίνε συ τ’ αφεντικό.

    Ευχαριστω που μου φτιαξατε τη μερα.

Leave a Reply