Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Κάλεσμα από Anormina

30 Nov 2022

Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου στις 09:00

στα Δικαστήρια Μυτιλήνης

Κάλεσμα για το εφετείο του γυναικοκτόνου της Ερατούς

Τρίτη 06 Δεκεμβρίου στις 18:00

στην πλατεία Σαπφούς

Πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

από τον μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα

 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,

ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΙΤΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Φεμινιστική – Αντισεξιστική Ομάδα Μυτιλήνη Anormin@

 

Με φροντίδα και οργή

Στις 5/12/2022 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό (εφετείο) η γυναικοκτονία της Ερατούς. Η Ερατώ δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, Παναγιώτη Κοκκαλέλη δίπλα στο 2 χρονών παιδί τους, σε ένα διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα της Μυτιλήνης, στις 23/5/2019. Ο γυναικοκτόνος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και έχει ασκήσει έφεση. Τον περασμένο Μάρτιο, βρεθήκαμε έξω από το δικαστήριο Μυτιλήνης, μαζί με την οικογένεια της Ερατούς για να δηλώσουμε πως η Ερατώ δεν θα πεθάνει στις μνήμες μας και πως οι άνθρωποί της δεν είναι μόνοι. Με την ίδια ανάγκη, με την ίδια οργή σας καλούμε όλες/ους/α να  βρεθούμε και πάλι στις 5/12/2022 στο δικαστήριο της Μυτιλήνης όπου και εκδικάζεται η υπόθεση, γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στις δικαστικές αίθουσες.

Από το θλιβερό κάδρο των γυναικοκτονίων και των βιασμών δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε το ρόλο του κράτους, της αστυνομίας και των αστυνομικών, αντίθετα ενώνουμε τη φωνή με εκατομμύρια γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙΑ+ ανά τον κόσμο όταν φωνάζουν «Το κράτος είναι ο Μάτσο βιαστής». Δεν θα ξεχάσουμε τον ομαδικό βιασμό από μπάτσους στο Α.Τ. Ομόνοιας 11/10/2022, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον Μυτιληνιό μπάτσο Στράτο Μυρογιάννη που βίασε 14χρονη μαθήτρια. Όπως δεν ξεχνάμε και όλα τα προηγούμενα «μεμονωμένα περιστατικά» στους κατά τα άλλα «άσπιλους» ένστολους μαστροπούς, βιαστές και φονιάδες. Ένα «μεμονωμένο περιστατικό» άλλωστε ήταν και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια που πυροδότησε την εξέγερση εκείνων των ημερών.

Όσο θα υπάρχουν ένστολοι φονιάδες και βιαστές που θεωρούν τα σώματα μας και τη ζωή μας στόχο προς εξόντωση, θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Όσο θα απολαμβάνουν κρατική εκπαίδευση και ασυλία για τα εγκλήματα τους, θα γεννιούνται αντιστάσεις και εξεγέρσεις. Όσο υπάρχουν φιλήσυχοι πολίτες, οικογενειάρχες και «καλά παιδιά» που ιεραρχούν τους ανθρώπους γύρω τους με βάση το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα και ορέγονται-μικρές (οικιακές) ή μεγαλύτερες (στον δημόσιο χώρο)- δικτατορίες με τους εαυτούς τους στη θέση του δικτάτορα/λεβέντη/ηγεμόνα, θα γεννιούνται όλο και πιο άγριοι φεμινιστικοί αγώνες για να προστατέψουμε την ύπαρξη μας.

Καλούμε:
– ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12/2022, 09:00 : Δικαστήρια Μυτιλήνης
– ΤΡΙΤΗ 6/12/2022, 18:00 : Πλατεία Σαπφούς

Δεκέμβριος 2022
Φεμινιστική – Αντισεξιστική Ομάδα Μυτιλήνης
Anormin@

 

Leave a Reply