Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

2ΗΜΕΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

21 Oct 2014

2ημερο

Στις 10 Αυγούστου του 2013, στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας,  η ανεξέλεγκτη αστυνομική βία,  οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η παράταση χρόνου κράτησης οδήγησαν σε εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών.Τη Δευτέρα στις 3 Νοέμβρη 2014 πρόκειται να ξεκινήσει το δικαστήριο των 65 συνολικά ανθρώπων που κατηγορούνται για τα γεγονότα της εξέγερσης και αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως αυτό της Αμυγδαλεζας, υπάρχουν και δημιουργούνται συνεχώς από το κράτος, κρατώντας έγκλειστους ανθρώπους οι οποίοι δεν κατηγορούνται για κανένα αδίκημα πέρα από την μετακίνησή τους.

Στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν αυτό της Αμυγδαλέζας έχει δημιουργηθεί και λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη,  στη Μόρια. Το εν λόγω κέντρο κράτησης είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την λειτουργιά του εντός ολίγου. Και εδώ, όπως και σε όλα τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι κρατούμενοι μετανάστες και μετανάστριες θα αντιμετωπίσουν τον εγκλωβισμό για άγνωστο χρόνο κάτω από ένα διάτρητο νομικό καθεστώς το οποίο αλλάζει συνεχώς και δυσχεραίνει περισσότερο τις ζωές τους.

Διωγμένοι/ες από πολέμους και φτώχεια και αν δεν ξεβραστούν πνιγμένοι στις ακτές, θα βρεθούν φυλακισμένοι, διωγμένοι ξανά με μια μόνιμη απειλή να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους. Οι μετανάστες/τριες αποτελούν την πρώτη ύλη για τα πειράματα των αφεντικών. Ό,τι ισχύει για αυτούς/ες σήμερα, θα ισχύσει για όλους/ες μας αύριο διότι αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα των κυρίαρχων.

Ενάντια σε όλα αυτά, αυτοοργανωμένες ομάδες από την πόλη της Μυτιλήνης και αλληλεγγύες/οι, προχώρησαν σε αυτή τη δράση με κοινό στόχο να προβάλουν στην κοινωνία της Μυτιλήνης το ζήτημα των κέντρων κράτησης και των μεταναστών. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι  σε αυτά τα κοινωνικά κομμάτια και εναντιωνόμαστε στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας. Αναδεικνύουμε τον ψεύτικο διαχωρισμό μεταξύ ντόπιων και μεταναστών/τριων που έχει δημιουργηθεί από τα αφεντικά, προτάσσοντας κοινούς αγώνες εναντία στην κοινή μοίρα που μας επιφυλάσσει ένας κόσμος απάθειας, εκμετάλλευσης και κανιβαλισμού.

 ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

Leave a Reply