Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Αλληλεγγύη στον Σπ.Στρατούλη

29 Dec 2013

Ο Σπ. Στρατούλης κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές από τα 17 του για 21 συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο ακόμα μίας κρατικής αυθαιρεσίας. Μέσα από ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο για συμμετοχή του στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση «Στέκια Θεσσαλονίκης» με την οποία οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να στοχοποιήσουν συντρόφους και συντρόφισσες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, έρχονται να του στερήσουν το δικαίωμα των τακτικών ολιγοήμερων άδειων που λάμβανε τα τελευταία 2 χρόνια. Η ξεκάθαρη αυτή εκδικητική στάση δεν έχει να κάνει φυσικά με τη συμμετοχή του σε κάποια ποινικά διώξιμη πράξη, αφού και μετά την απολογία στην ανακρίτρια δεν κρίνεται προφυλακιστέος και δεν του επιβάλλονται περιοριστικοί όροι, αλλά με την στάση που τηρεί ο σύντροφος μέσα στα ελληνικά κάτεργα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Σπ.Στρατούλης ήταν πάντα παρών στους αγώνες που δόθηκαν «εντός των τειχών». Η αδιάλλακτη και αξιοπρεπής στάση του ενάντια στις ταπεινώσεις και την συνεχή υποτίμηση που βιώνουν οι κρατούμενοι-ες στις ελληνικές φυλακές τον έχει φέρει στο στόχαστρο των αρχών.

Η ενεργοποίηση της διάταξης του άρθρου 55, μετά την προσπάθεια εμπλοκής του στην παραπάνω υπόθεση, με την οποία του στερούνται το δικαίωμα των τακτικών αδειών αλλά και αυτό της υφ όρων απόλυσης καθώς έχει εκτίσει το προβλεπόμενο διάστημα, στοχεύει καταρχήν στην ψυχολογική αλλά και σωματική του εξόντωση. Παράλληλα η περίπτωση του χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για την τρομοκράτηση όλων των υπολοίπων κρατουμένων που παρά την ειδική συνθήκη στην οποία και βρίσκονται δεν είναι διατεθειμένοι-ες να υπομείνουν την περεταίρω υποτίμησή τους.

Από τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη 2013 ο Σπ.Στρατούλης ξεκίνησε απεργία πείνας. Με αυτόν τον τρόπο απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξή του σχετικά με την παραπάνω υπόθεση και διεκδικεί την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για να του χορηγηθούν ξανά οι άδειες. Παράλληλα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Σπύρου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ο αναρχικός Ράμι Συριανός από 21/11, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού και από 25/11 οι Εργιόν Μουσταφά και Μιχάλης Ραμαδάνογλου, κρατούμενοι στις φυλακές Μαλανδρίνου και Γρεβενών αντίστοιχα.

Σε αυτές τις στιγμές το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι-ες στον αγώνα που δίνει ο Σπύρος για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Οι κινήσεις αλληλεγγύης από τη λάρισα μέχρι τη μυτιλήνη και από την αθήνα μέχρι το λονδίνο δείχνουν άλλωστε ότι όπως όλα αυτά τα χρόνια ήταν και ο ίδιος δίπλα σε όσους και όσες αγωνίζονταν έτσι και τώρα στο δικό του αγώνα δεν είναι μόνος.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

            ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΑΜΙ ΣΥΡΙΑΝΟ, ΕΡΓΙΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΡΑΜΑΔΑΝΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ.

Αλληλέγγυοι-ες Μυτιλήνης

 

Παρακάτω το κείμενο που μοιράστηκε στη Μικροφωνική Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Καλέσματος Αλληλεγγύης την Πέμπτη 09.01.2014:
Αλληλεγγύη στον Απεργό Πείνας Σπ.Στρατούλη

Συνεχής Ενημέρωση: Λήξη της Απεργίας Πείνας

Απαλλακτικό βούλευμα για τον Σπύρο Στρατούλη (16/01/2014)

Eπιστολή του Σπ. Στρατούλη σχετικά με τη λήξη της απεργίας πείνας (11/01/2014)

Ανακοίνωση Απεργίας Πείνας Σπ.Στρατούλης (11/11/2013)

Iατρική ανακοίνωση για απεργό Σπ. Στρατούλη (07/01/2014)

Εισαγωγή στο Νοσοκομείο (06/01/2014)

Παύση της απεργίας πείνας των 3 αλληλέγγυων (31/12/2013)

Αίτημα του απεργού πείνας Σπύρου Στρατούλη (30/12/2013)

Ιατρική γνωμάτευση (28/12/2013)

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Εργιόν Μουσταφα (28/12/2013)

Νοσηλεία του απεργού πείνας Σπύρου Στρατούλη (25/12/2013)

Ιατρική ανακοίνωση για σ. στρατούλη (23/11/2013)

Ανακοινώσεις Αλληλέγγυων Απεργών Πείνας:

Ράμι Συριανός

Εργιόν Μουσταφά

Μιχάλης Ραμαδάνογλου

 

 

Leave a Reply