Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Άμεση Απελευθέρωση του Αναρχικού Κ.Σακκά

28 Jun 2013

Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί και οι άνθρωποι πίσω από αυτούς, που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς της νομιμότητας των επιστρατεύσεων των απεργιών, των χιλιάδων πλειστηριασμών και αστέγων, της κατάργησης των εργασιακών διεκδικήσεων, των απολυμένων, της κατάργησης των κοινωνικών παροχών, των χιλιάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, των εκατοντάδων αυτόχειρων κάθε χρόνο που βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς, της νομιμότητας των στοιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα χαρακτηρίζοντάς τους ως λαθραίους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νομιμότητας των βασανιστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα, των τυχαίων εκπυσοκροτήσεων, της φίμωσης των αντικαθεστωτικών μέσων πληροφόρησης…Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μιας κοινωνίας νεκροταφείο στο όνομα του νόμου. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δημιουργίας μιας κοινωνίας νεκροταφείο αν χρειαστεί ακόμα και εκτός νόμου…Βουτηγμένοι στην υποκρισία και την αθλιότητα, κατάπτυστοι τόσο για τους θιασώτες της αστικής δικαιοσύνης, όσο και για τους επικριτές και τους ιδεολογικούς εχθρούς της…”

Κώστας Σακκάς, Α΄ πτέρυγα Κορυδαλλού

Στις 4 Δεκεμβρίου 2010, ο Κώστας Σακκάς συλλαμβάνεται στη Νέα Σμύρνη και προφυλακίζεται σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε ‘’άγνωστη’’ τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Κατηγορίες που αναβαθμίστηκαν και εμπλουτίστηκαν με νέες δικογραφίες χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο.
Στις 6/4/2012 και ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης για την πρώτη υπόθεση (ανώτατο όριο κράτησης βάσει του νόμου) κοντεύει να τελειώσει, ο Κ. Σακκάς προφυλακίζεται εκ νέου για άλλους 12 μήνες με βάση μια νέα δικογραφία στην οποία όχι μόνο δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του, αλλά ούτε καν αναφέρεται το όνομά του.

Στις 4/6/2013 συμπληρώνεται και το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του. Η επιλογή του να ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του αυτή την μέρα, αποτελεί κομμάτι του αγώνα του για ατομική και συλλογική απελευθέρωση. Είναι η ύστατη μορφή αγώνα που μπορεί να επιλέξει ένας κρατούμενος απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής και ό,τι καθυποτάσσει και εξευτελίζει την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Η περίπτωση του Κώστα Σακκά δεν είναι πρωτοφανής: Οι  δικαστικές «αυθαιρεσίες» και οι ανυπόστατοι διωγμοί αγωνιζόμενων δεν αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο. Το ίδιο το κράτος και οι μηχανισμοί του προσπερνάνε τους ίδιους τους νόμους τους όποτε  αυτό τους συμφέρει. Αυτό καταδεικνύουν τρία χρόνια συνεχών «πράξεων νομοθετικού περιεχομένου» εντός της βουλής, τρία χρόνια «συνταγματικών εκτροπών», επιστρατεύσεων απεργών, καταστολής κοινωνικών και τοπικών αγώνων (Κερατέα, Σκουριές Χαλκιδικής κ.λπ.).

 

Η αλληλεγγύη μας σε όποιον και όποια αγωνίζεται ενάντια στο υπάρχον είναι υπαρκτή και αδιαπραγμάτευτη όχι γιατί κατ’ ανάγκη συμφωνούμε πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά γιατί βλέπουμε στα πρόσωπά τους τα πρόσωπά μας. Και γιατί ξέρουμε ότι στις μέρες που ζούμε ο κοινωνικός αναβρασμός παγκοσμίως πληθαίνει και  το στρατόπεδο των εξεγερμένων μεγαλώνει ενάντια στον παρακμασμένο καπιταλισμό σε όλες τις άκρες του πλανήτη από την Βραζιλία μέχρι την πλατεία Ταξίμ και όπου άλλου…

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΑΚΚΑ

 

αλληλέγγυες/οι στη Λέσβο

Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση του Κ.Σακκά εδώ

Leave a Reply