Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Άμεση Απελευθέρωση – Καμία Διώξη στη Στέλλα Αντωνίου

28 Feb 2012

Μπροστά στην πιο απροκάλυπτη και βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου προς την εργατική τάξη είναι απαραίτητη η εξόντωση όλων των κομματιών  της κοινωνίας που αποφασίζουν να αντισταθούν στη συνέχιση και τη διεύρυνση της εκμετάλλευσης στην οποία υπόκεινται. Η αστυνομική καταστολή με προληπτικές προσαγωγές-απαγωγές, τόνους χημικών και ξύλο στις διαδηλώσεις έρχεται να συμπληρωθεί με τις προσωπικές διώξεις και φυλακίσεις ανθρώπων που δεν ένοιωσαν την ανάγκη να κρυφτούν ούτε να κρύψουν την επιλογή τους να σταθούν απέναντι στο υπάρχον.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2010, στο πλαίσιο «αντι-τρομοκρατικής» επιχείρησης, συλλαμβάνονται 6 αγωνιστές από τον αναρχικό χώρο. Με την άγαστη συνεργασία των πάντα πρόθυμων ΜΜΕ, δημιουργούν κλίμα τρομοϋστερίας, ενόψει και της επερχόμενης επετείου της εξέγερσης του Δεκέμβρη, και προσάπτουν κατηγορίες στους συλληφθέντες για συμμετοχή σε «τρομοκρατική» οργάνωση χωρίς όνομα, χωρίς ενέργειες, χωρίς δράση,.  Η εκδικητική σκοπιμότητα αλλά και η προχειρότητα της επιχείρησης αυτής αποδεικνύεται και από την επακόλουθη αποφυλάκιση αλλά και την απόσυρση όλων των κατηγοριών για 2 από τους συλληφθέντες, οι οποίοι δεν γνωρίζονταν καν με τους υπόλοιπους, μετά από ένα διάστημα περίπου 6 μηνών.

Η Στέλλα Αντωνίου μία από τους υπόλοιπους 4 κατηγορούμενους, παραμένει προφυλακισμένη, παραβλέποντας την ανυπαρξία του οποιοδήποτε ενοχοποιητικού στοιχείου εναντίον της. Οι προσωπικές της σχέσεις με τους υπόλοιπους  κατηγορούμενους αλλά και ο συνεχιζόμενος αγώνας που διεξάγει για την κοινωνική απελευθέρωση ως αναρχική ακόμα και πίσω από τα κάγκελα, είναι αρκετά για να παραβλεφθεί το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Οι συνθήκες κράτησής της και η «περίθαλψη» που της προσφέρεται έχουν επιδεινώσει την κατάσταση σε σχεδόν μη αναστρέψιμο βαθμό. Η άμεση αποφυλάκισή της κρίνεται επιτακτική, ώστε να μπορέσει να της παρασχεθεί η παρακολούθησή και η περίθαλψη  που χρειάζεται από εξιδεικευμένα ιατρικά κέντρα.

Ο Δρόμος για την Κοινωνική Απελευθέρωση

Περναει Πρώτα από την Απελευθέρωση των Αγωνιστών της

Άμεση Απελευθέρωση και Καμία Δίωξη στη Στέλλα Αντωνίου

 

Εκδίκαση της Αίτησης Αποφυλάκισής στις 6 Μαρτίου 2012

Αναρχικοί-ές, Αλληλέγγυοι-ες Μυτιλήνης

Νεά Ημερομηνία Κατάθεσης της Αίτησης Αποφυλάκισης: Πέμπτη 8 Μαρτίου

Leave a Reply