Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Λίγα λόγια για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα»

24 Oct 2010

Κείμενο που γράφτηκε και μοιράζεται από πρωτοβουλία ατόμων στην Κατάληψη.

Στις 10 Μάρτη πέφτει νεκρός ο αναρχικός Λάμπρος Φούντας από σφαίρες μπάτσων στην περιοχή της Δάφνης ( Αθήνα).
Στις 10 Απρίλη 2010 συλλαμβάνονται 6 κοινωνικοί αγωνιστές για τη συμμετοχή τους στην ένοπλη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε δεν ήταν καθόλου τυχαία. Λίγο πριν την είσοδο της χώρας στο Δ.Ν.Τ, κράτος, μπάτσοι και μ.μ.ε βρήκαν την ευκαιρία να αποπροσανατολίσουν για άλλη μια φορά την κοινωνία από την πραγματική τρομοκρατία που έπεται! το ίδιο είχε συμβεί πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009, με την υποτιθέμενη εξάρθρωση της οργάνωσης  «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Συντροφικές και φιλικές σχέσεις ποινικοποιούνται, σπίτια βαφτίζονται γιάφκες γιατί είχαν καλαμωτές, κατσαρόλες, ξυπνητήρια, έντυπα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, όργανα γυμναστικής κ.ά που μπορεί να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης οργιάζουν και στήνουν τηλεδίκες, αναπαράγουν το λόγο της «αντιτρομοκρατικής» αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον κανιβαλιστικό θεσμικό τους ρόλο.
Η διαπόμπευση ανθρώπων και η περιφορά της εικόνας τους στα Μ.Μ.Ε, η προώθηση σε θεαματικό επίπεδο του αντιεξουσιαστή σαν «εγκληματική» φιγούρα, η στοχοποίηση ολόκληρου κοινωνικοπολιτικού ρεύματος που επιμένει να αντιστέκεται και να επιτίθεται καθώς και η παγίδευση ατόμων στο λαβύρινθο της δικαστικής εξουσίας έχουν σαν στόχο να αφοπλίσουν και να αποτρέψουν δράσεις αντίστασης, φοβούμενοι (οι εξουσιαστές) για τα χειρότερα που έρχονται. Οποιαδήποτε μορφή δράσης ενοχλεί το κράτος ή δεν μπορεί να αφομοιωθεί από αυτό, αποπολιτικοποιείται, διώκεται ως «ποινική» και δικάζεται ως τέτοια.
Στις 14 Οκτώβρη οι 6 συλληφθέντες και προφυλακισμένοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα καλέστηκαν από το συμβούλιο εφετών για να αποφασιστεί η παράταση ή μη της προφυλάκισής τους, λόγω της συμπλήρωσης του 6μήνου. Οι 3 που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη με επιστολή τους προς την κοινωνία, Πόλα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς, αρνήθηκαν να παρουσιαστούν, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία. Οι υπόλοιποι τρεις, Σαράντος Νικητόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Βαγγέλης Σταθόπουλος, αρνούμενοι κάθε κατηγορία καθώς διώκονται λόγω των συντροφικών τους σχέσεων και της πολιτικής τους δράσης, ζήτησαν και πήραν προθεσμία.
Από τις 9 Οκτώβρη ο Κώστας Γουρνάς βρίσκεται σε απεργία πείνας αιτούμενος τη μεταφορά του από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Κορυδαλλού για να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Παράλληλα σε ένδειξη αλληλεγγύης ο Ν. Μαζιώτης ξεκινά απεργία πείνας στις 9/10, ενώ την ίδια μέρα προχωρούν σε αποχή συσσιτίου οι παρακάτω κρατούμενοι της ΣΤ’ πτέρυγας του Κορυδαλλού: Σαράντος Νικητόπουλος, Βαγγέλης Σταθόπουλος, Άγγελος Δελανδρέας, Αλκέτ Ριτζάι, Σταύρος Παναγάκος και Κώστας Μαυρίδης. Στην Α’ πτερυγα Κορυδαλλού οι Μ. Τραϊκάπης, Α. Κοσίβας, Α. Σειρηνίδης, Χ. Χατζημιχελάκης, Χ. Στρατηγόπουλος, και Γ. Δημητράκης από τις φυλακές Δομοκού. Στις 14 Οκτώβρη απορρίπτεται το αίτημα του Κ. Γουρνά από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και στις 15 Οκτώβρη οι Α. Δελανδρέας, Α. Ριτζάι και Σ. Παναγάκος ξεκινούν απεργία πείνας, ενώ ο Σαράντος Νικητόπουλος έκανε συμβολική διήμερη απεργία πείνας. Οι υπόλοιποι κρατούμενοι συνεχίζουν την αποχή συσσιτίου.
«Τρομοκρατία είναι να μην έχεις τα βασικά για να επιβιώσεις, να σου παίρνουν το μισθό και τη σύνταξη, να σου κατάσχει η τράπεζα το σπίτι, να ζεις μέσα στη μόλυνση που σκοτώνει. Τρομοκρατία είναι να ζεις καθημερινά υπό το καθεστώς του φόβου για την επιβίωση.
Για τα περισσότερα τμήματα της κοινωνίας, τρομοκράτες και εγκληματίες είναι αυτοί που κυβερνούν, είναι οι καθεστωτικοί πολιτικοί, είναι οι πλούσιοι, οι προνομιούχες κάστες που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και που ευημερούν συμμετέχοντας στην οικονομική και πολιτική εξουσία. Εχθροί της κοινωνίας είναι αυτοί που, αφού έκλεβαν και πλούτιζαν για χρόνια εις βάρος της, εκμεταλλευόμενοι ένα βάρβαρο και κατάφωρα άδικο σύστημα, τώρα που αυτό διανύει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, απαιτούν από αυτήν όλο και μεγαλύτερες θυσίες, απαιτούν από όλους μας να παραδώσουμε οικειοθελώς όλο το αίμα μας για να συντηρηθεί στη ζωή το σάπιο σώμα του καθεστώτος.»

Απόσπασμα από την πολιτική επιστολή προς την κοινωνία των Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτη και Κ. Γουρνά

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 3 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Κ. ΓΟΥΡΝΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ Σ. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ, Χ. ΚΟΡΤΕΣΗ & Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αλληλέγγυοι / αλληλέγγυες

Leave a Reply