Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

01 Jun 2009

ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ και ΔΙΨΑΣ από 16 Μάη

Τη Δευτέρα 1η Ιούνη έγινε ταυτόχρονη κατάληψη αλληλεγγύης στον Νίκο Κουνταρδά σε 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Μυτιλήνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ της ραδιοφωνικής παρέμβασης

————————-

Ο Νίκος Κουνταρδάς συνελήφθη και κατηγορήθηκε το Γενάρη του 2006 για τον ξυλοδαρμό του τότε πρόεδρου της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλου και την πρόκληση ζημιών στην πολυτελή μερσεντές του εργατοπατέρα. Αφού προφυλακίστηκε για 17 μήνες ο Πολυζωγόπουλος απέσυρε τη μήνυση. Δύο χρόνια μετά συνελήφθη για ανάρτηση πανό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο ενάντια στον αθλητικό “νόμο Ορφανού”. Αθωώθηκε στο εφετείο, αφού πέρασε άλλους 5 μήνες στη φυλακή. Πρόσφατα, ξεθάφτηκε μια ξεχασμένη υπόθεση εμπρησμού τράπεζας προ δύο ετών στην Ξάνθη και ξανασυλλαμβάνεται, αλλά αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης κάθε 1 και 16 του μήνα).

Ο Κουνταρδάς ανήκε πλέον στους «συνήθεις υπόπτους» που τόσο ανάγκη έχει η δημοκρατία για να διαιωνίζει την επιβολή της και να τρομοκρατεί όποιο κομμάτι της κοινωνίας τολμάει να της εναντιωθεί.

Την 1η Μάη 2009 ο Ν. Κουνταρδάς, όπως του είχε επιβληθεί, πήγε να δώσει άλλο ένα «παρών». Εκεί τον πληροφόρησαν πως λόγω «αργίας» δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά του και θα υπόγραφε την επόμενη φορά. Όμως, το Σάββατο 16/5 συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία ότι “παραβίασε τους περιοριστικούς όρους”. Ο εισαγγελέας τον τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί και τον ξανάστειλε στη φυλακή.

Αμέσως ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας ως απάντηση στη εξόφθαλμη στοχοποίηση και προσπάθεια φυσικής του εξόντωσης από τους κρατικούς διωκτικούς μηχανισμούς. Από τις φυλακές Κομοτηνής μεταφέρθηκε στις φυλακές Άμφισσας και από εκεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Σήμερα νοσηλεύεται στο Κρατικό σε άθλια κατάσταση.

Σχεδόν έξι μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, Κράτος και αφεντικά, έχουν βαλθεί να πάρουν εκδίκηση. Στο στόχαστρό τους όχι μόνο οι δεκάδες διωκόμενοι και προφυλακισμένοι εκείνων των ημερών, αλλά και κάθε κοινωνικό εγχείρημα που ξεπήδησε ή ενδυναμώθηκε από την Ανταρσία του Δεκέμβρη. Η αστική νομιμότητα και τα όριά της είναι έτσι κι αλλιώς δικά τους κατασκευάσματα οπότε μπορούν και να τα καταπατούν κατά βούληση απέναντι σε όποιον και όποια επιμένει να αντιστέκεται και να παλεύει για την καταστροφή ενός κόσμου αποξένωσης, ατομισμού, αδικίας, βίας και εκμετάλλευσης. Στον αγώνα αυτό ο Κουνταρδάς και ο κάθε Κουνταρδάς θα έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

«Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το “παρών” στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το “παρών” γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει “παρών”. Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από ‘κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Άμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια. Η ευθύνη για ό,τι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια. Αυτά είχα να πω».

Ν. Κουνταρδάς

Leave a Reply