Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

Κείμενο της Αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Μυτιλήνης

29 May 2012

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Βρισκόμαστε κοντά(αν όχι δίπλα)στον εκφασισμό της κοινωνίας. Οι αφεντάδες μαζί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις μας διαλύουν την ζωή. Οι πιο φτωχοί αυτής της κοινωνίας έκτος από την εξαθλίωση έρχονται αντιμέτωποι με τηλεοπτικά πογκρόμ περί οροθετικών πορνών, ληστών μεταναστών και υγειονομικών βομβών. Δηλαδή αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αντιμετωπίζονται οι ίδιοι ως το πρόβλημα. Είναι τακτική του αποδιοπομπαίου τράγου. Την χρησιμοποίησε και ο Χίτλερ και δεν πήγε κι άσχημα…ε;.

Το φασιστικό δηλητήριο των σύγχρονων εκφραστών του, επικαλούμενο ανώτερες και κατώτερες φυλές και βασισμένο στο αίσθημα του πατριωτισμού που μας ποτίζει το κράτος και τα ΜΜΕ από τα πρώτα κιόλας σταδία της «κοινωνικοποίησης» μας, δημιουργεί πλαστά τείχη ανάμεσα στους καταπιεσμένους. Με την δύναμη του λαϊκισμού και την παραποίηση της ιστορίας, προπαγανδίζουν την φυλετική ενότητα και την εθνική ομοψυχία κρύβοντας κάτω από το χαλί τον πραγματικό πόλεμο που υπάρχει μέσα στην κοινωνία. Γιατί ο πόλεμος αυτός δεν γίνεται ανάμεσα σε έλληνες και ξένους, ντόπιους και μετανάστες. Γίνεται ανάμεσα στα αφεντικά και τους καταπιεσμένους και τα δυο αυτά στρατόπεδα δεν γνωρίζουν εθνικά σύνορα. Και σαν διαχρονικοί προστάτες των συμφερόντων των αφεντικών, τα διάφορα φασιστοειδή πλάθοντας εισβολείς και βγάζοντας πατριωτικές κραυγές κρύβουν την συνθήκη της εκμετάλλευσης που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Γιατί οι φασίστες δεν είναι το αντισύστημα που επικαλούνται, αλλά η πιο βάρβαρη έκφανση του ίδιου του συστήματος.

Την συστημική τους φύση την επιβεβαιώνει ολοφάνερα ο εθνικιστικός τους λόγος. Στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, τραμπούκοι μαχαιροβγάλτες σουλατσάρουν ανενόχλητοι στις γειτονιές περιμένοντας να

τρομοκρατήσουν και να ξυλοφορτώσουν ότι δεν είναι ελληνικό και ταυτόχρονα  πουλάνε προστασία πατώντας πάνω στην ανασφάλεια της πραγματικότητας. Για να νομιμοποιήσουν την συμμορίτικη τους παρουσία πλάθουν κίνδυνους μιλώντας για μετανάστες βιαστές και δολοφόνους, προσπαθώντας να φοβίσουν περισσότερο το ήδη φοβισμένο κομμάτι της κοινωνίας. Τρεφόμενοι λοιπόν από τον φόβο που οι ίδιοι αναπαράγουν, θα επιχειρήσουν να εκπληρώσουν το ιστορικό τους καθήκον. Γιατί οι φασίστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του παρακρατικού μηχανισμού και ούτε θέλουν ούτε πρόκειται να επιτεθούν σε κανέναν άλλο πέρα από τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους διαφορετικούς και κυρίως σε αυτούς που θα εξεγερθούν ενάντια στο καθεστώς και την εξαθλίωση που μας επιβάλει. Γιατί ιστορικά οι φασίστες είναι η τελευταία εφεδρεία του κράτους για την καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων.

Είναι λοιπόν πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να ενεργοποιήσουμε τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά στον κίνδυνο που όλοι νιώθουμε μπροστά στην διάχυση του φασιστικού λόγου και της πρακτικής του. Δεν περιμένουμε την λύση να δώσουν οι δημοκράτες πολιτικάντηδες που τον χρησιμοποιούν για να λυτρώσουν την δική τους επιβολή. Η δική μας απάντηση θα δοθεί καθημερινά αντιτάσσοντας στο φυλετικό μίσος την ταξική συνείδηση και σπάζοντας τη Τρομοκρατική τους δράση με την δυναμική παρουσία μας στον δρόμο. Γιατί η σιωπή μπροστά στον ολοκληρωτισμό που επιδιώκουν σημαίνει συνενοχή…

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΞΕΓΕΡΘΗΤΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  01/06  ΣΤΙΣ 18:00

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

 

Leave a Reply