Κατάληψη στο Μπίνειο

Φάωνος & Χ. Τρικούπη, Μυτιλήνη

  • Anormina

  • Open Assembly Against Border Violence Lesvos

  • No Border Kitchen Lesvos

  • Βιβλιοθήκη Μπινείου

  • Κινηματογραφικη Ομαδα Provolone

  • MUSAFERAT

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου

  • 105fm

  • Έντυπο δρόμου

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

21 Apr 2010

apergia 21-4_yellow

 

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά…

Βιώνουμε εδώ και μήνες μία ιδιότυπη τρομοκρατία που προετοίμασε το έδαφος για όσα ήρθαν και όσα έρχονται. Ακούμε εδώ και καιρό για την οικονομική κρίση που πλήττει αρχικά το πλανήτη και τώρα τελευταία ιδιαίτερα την Ελλάδα. Μας λένε εδώ και καιρό για spreads, για επιτόκια, για δάνεια, για ΔΝΤ, για πτώχευση κ.α. Κράτος και κεφάλαιο με τη συνεργασία των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο τα νέα μέτρα. Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν πως πρέπει όλοι μαζί να πληρώσουμε τις απώλειες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, να πληρώσουμε όλοι μαζί τις μίζες και τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων.

Φοβούνται όμως τις αντιδράσεις και για αυτό καταφεύγουν στη δημιουργία ενός κλίματος φανατισμού και φόβου με σκοπό να μας αποπροσανατολίσουν. Η φαρέτρα με τα όπλα του αποπροσανατολισμού είναι γνωστή και δοκιμασμένη: μετά την επίκληση στο εθνικό μας συναίσθημα (οι κακοί ευρωπαίοι που μας φθονούν γιατί είμαστε ωραίοι) και το κάλεσμα για εθνική ενότητα, έρχεται να προστεθεί ένα δοκιμασμένο σχέδιο σε παγκόσμιο επίπεδο, η τρομολαγνεία.

Την ώρα που οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ καταφτάνουν για να μας “σώσουν” από την κρίση καταφέρνουν να απαλύνουν τις αντιδράσεις δημιουργώντας κλίμα τρομοϋστερίας. Το ίδιο σενάριο και πριν τις εκλογές, με την “υπόθεση Χαλανδρίου” όπου  κράτος και ΜΜΕ, είχαν εφεύρει μια νέα γενιά 20χρονων “τρομοκρατών με χύτρες”, έτσι και τώρα, εν όψει των νέων προς ψήφιση νομοσχεδίων, μια άλλη γενιά “τρομοκρατών” 35αρηδων τώρα, έρχεται να πληρώσει τα σπασμένα, για τη νέα οικονομική κρίση και την έλευση του ΔΝΤ. Επειδή ακριβώς το κράτος φοβάται την αμφισβήτηση που μεταφράζεται σε αντιδράσεις, αναταραχές, εξεγέρσεις, στοχοποιεί άμεσα αγωνιστές λόγω των πολιτικών τους ιδεών. Επειδή ακριβώς το κράτος φοβάται μια γενικευμένη εξέγερση είτε υπό τη μορφή Δεκέμβρη 2008 είτε υπό τη μορφή μαζικών απαλλοτριώσεων σουπερμάρκετ και την καταπολέμηση της κρίσης στην πράξη (όπως το 2001 στην Αργεντινή μετά την προσπάθεια “διάσωσης” από το ΔΝΤ). Σε κάθε περίπτωση η βασική ιδέα είναι να χαρακτηριστεί κάθε συλλογική δράση ως τρομοκρατική ώστε ο κόσμος να παρακολουθεί παθητικά τα  πολιτικά/οικονομικά δρώμενα. Οι συλλήψεις αυτές στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αλλά και στην πολιτική και φυσική εξόντωση πολιτικά ενεργών ατόμων. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα καθώς αρχικά το βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο για τους 6 συλληφθέντες ήταν το γεγονός ότι ήταν από καιρό γνωστοί για την πολιτική τους δράση, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, δράσεις και συνελεύσεις. Άσε που δηλώνουν και Αναρχικοί!

Βλέποντας την εξουσία να ξεδιπλώνει ένα δολοφονικό σχέδιο μέτρων για την κοινωνία, αρκετά κομμάτια της τελευταίας επιλέγουν ανεξάρτητους αγώνες μακριά από εργατοπατέρες, πολιτικούς και ρουφιάνους. Μέσα από αυτούς τους αγώνες όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Αντιλαμβάνονται πως οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν δε μπορεί να έχουν τη μορφή μονοήμερων απεργιών οι οποίες δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά βαλβίδες αποσυμπίεσης για την οργή που συσσωρεύεται στην εργατική τάξη. Υπάρχει η ανάγκη οι αντιστάσεις να ορθωθούν μέσα στους χώρους εργασίας, τους χώρους εκπαίδευσης, τους δημόσιους χώρους, παντού και πάντα. Υπάρχει η ανάγκη για τη συμμετοχή όλων στα ανοιχτά μέτωπα του κοινωνικό-ταξικού πολέμου, μακριά από τεχνητούς διαχωρισμούς. Ήρθε η στιγμή να επιτεθούμε σε ό,τι μας καταπιέζει. Δεδομένου ότι ο καπιταλισμός είναι πάντα ενάντια στις θέσεις μας και στην ζωή που θέλουμε να ζήσουμε, η θέση μας πρέπει να βρίσκεται όχι στην επίλυση της κρίσης αλλά σε ότι μπορεί να την οξύνει ακόμα παραπάνω.

 

...καμιά ειρήνη με τα αφεντικά

Σύντροφοι-ισσες για την όξυνση του ταξικού πολέμου

Leave a Reply